Skräddarsydd utbildning för din arbetsplats

Vi erbjuder kurser och inspirationsföredrag inom kommunikation som är anpassade för just era behov.

Är ni fler som vill gå samma utbildning eller behöver hela teamet en boost? Sveriges Kommunikatörer ordnar skräddarsydda interna kurser och föreläsningar. Det innebär att utbildningen genomförs hos er eller på distans, särskilt för er organisation och med tonvikten på just era förutsättningar.


Utgå från en befintlig kurs eller en helt skräddarsydd

Samtliga av våra öppna kurser går att boka som en intern utbildning för er organisation. Står ni till exempel inför en förändring eller ett kunskapslyft kan vi erbjuda en helt igenom skräddarsydd kompetensutveckling efter era aktuella behov.


"Vi genomförde en av de bästa avdelningsdagarna genom tiderna. Med Eva Åbergs hjälp att moderera dagen och styra upp genomförandet veckan innan blev den träffsäker, proffsig och slagkraftig. Evas otroliga närvaro och förmåga att fånga alla 100 deltagare online är oslagbar.

– Lisa Fejzic Wallenberg, Utredare, SocialförvaltningenInspirationsföreläsning ­– få en inblick i ett nytt ämne

Har ni en kickoff eller ett event på gång eller vill ni helt enkelt inspireras, motiveras eller lära er något nytt? Våra kursledare erbjuder föreläsningar om populära och aktuella frågor. Föredraget är 45 minuter långt och kan göras både digitalt, i våra lokaler och många gånger på plats hos er. Vad är ni nyfikna på?

Medlemspris: 20 000 SEK | Ordinarie pris: 25 000 SEK
Föreläsningen sker digitalt. Kontakta oss om föreläsning på plats.


Exempel på inspirationsföreläsningar

Så arbetar du effektivt med kundintervjuer
Förutsättningen för att förstå kundresan ligger i att förstå problem, behov och önskningar hos de ni kommunicerar med. Hur gör man för att på riktigt empatisera med kunder, medlemmar och medborgare? Hur säkerställer man en opåverkad intervju och en effektiv enkät? Petronella råder er i hur ni bäst sätter er in i kundupplevelsen.

Petronella Barvaeus är digital strateg med mångårig erfarenhet av resultatorienterad kommunikation inom en rad olika branscher.

 


Skapa en sund, medveten och kommunikativ kultur
För att er kultur ska uppfattas och upplevas som sund och kommunikativ behöver ni som utgör verksamheten verkligen leva den. Hur ökar ni medvetenheten kring hur ert beteende påverkar möjligheten att skapa önskad kultur? En kommunikativ kultur stärker bilden av er verksamhet, internt och externt. Viktigt inte minst för att behålla och attrahera rätt kompetens. Eva ger råd om hur ni skapar de förutsättningar som behövs.

Eva Willstrand är senior kommunikations- och ledarskapskonsult med över 20 års erfarenhet från både chefs- och specialistroller.

 

Så lägger du grunden för en bra mätplan
Att mätning och analys av data är avgörande för att kunna följa upp och bedöma kommunikationsinsatser är välkänt. Det börjar med en plan. Hur sätter man då upp en lagom ambitiös och hanterbar strategi? Under 45 minuter får ni ta del av Mathias Westphals viktigaste råd för att komma igång med planeringen av den datadrivna kommunikationen.

Mathias Westphal har över 15-års erfarenhet av varumärkesarbete och har utvecklat flertalet varumärken och bolag genom datadrivna processer.

 

Så skapar ni beteendecentrerad kommunikation
Mycket kommunikation syftar till att förändra beteenden på stor skala. Beteendevetenskap och mer specifikt metoden nudging blir en kraftfullt verktyg – om det används rätt. Få en inblick i hur psykologi och beteendevetenskap kan användas inom kommunikation – såväl fallgropar och klassiska misstag som inspirerade case och praktiska verktyg.

Niklas Laninge är psykolog, författare och chef för psykologkoncernen PBM:s avdelning för behavioral insights.

 

Spela roll i din målgrupps berättelse!  Storytelling – så funkar det

Under en inspirerande timme berättar vi historien bakom storytellingens struktur samt hur en liten betydelselös plastbanan genom storytelling ökade i värde med tusentals procent. Du får lära dig strukturen för en framgångsrik historia och även hur du rollbesätter historien för att den ska gå hem hos målgruppen. Vi lyfter fram tre framgångshistorier att inspireras av.

Helena Brunkman har ägnat sitt liv åt att berätta historier. Ibland har de varit påhittade men oftast helt sanna. Hon är utbildat i coporate storytelling och storytelling inom upplevelseindustrin och arbetar idag med den rörlig bilden som främsta verktyg.

 

 

Proffsfilm med mobilen – snabbt, snyggt och tillgängligt

Den rörliga bilden har exploderat på internet under de gångna åren och mobilfilm är idag ett självklart kommunikationsverktyg hos alla, från stora myndigheter som t ex Polisen till små enmansföretag inom besöksnäringen. Under en inspirerande timme visar vi goda exempel från verkligheten, ni får våra bästa tips på appar och tekniska tillbehör som lyfter mobilfilmen till byrå-kvalitet och sist men inte minst så skapar vi en film live – från manus till publicering! Dessutom visar vi hur ni gör filmen tillgänglighetsanpassad för alla! Häng med på en fartfylld timme – digitalt eller live!

Helena Brunkman och Mats Strömqvist har ägnat hela sina yrkesliv åt den rörliga bilden. Från nyhetsjournalistik och underhållning i TV-världen till livestreamingar och filmproduktion för sociala medier, till att idag helt fokusera på utvecklingen av den enklaste filmen av alla – mobilfilmen.

 

 Vilken kompetens behöver ni stärka?

Genom en grundlig kompetenskartläggning kan ni få förståelse för den egna kompetensen och identifiera luckor. Kompetenskartläggningen kan användas för att hitta utvecklingsområden hos såväl mindre team som större avdelningar.

Läs mer om att kartlägg era kompetensbehov.

SKRÄDDARSYDD UTBILDNING

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer om innehåll och pris. Vi kontaktar dig inom kort. Intresseanmälan är inte bindande.


Kontakta oss för att diskutera ett förslag.

Varmt välkommen att höra av dig till Nilla Peterson. 070-555 75 50 nilla.peterson@svkom.se

Nilla Peterson

Nilla Peterson

Kontakta oss för att diskutera ett förslag.

Varmt välkommen att höra av dig till Nilla Peterson. 070-555 75 50 nilla.peterson@svkom.se

Populärt bland våra öppna kurser

Kommunikation som guidar rätt – lär dig använda nudging i din verksamhet.

Lär dig mäta effekten av kommunikationsaktiviteter online och offline.

En utbildning för dig som vill ligga i takt med tiden och bli riktigt bekväm med att leda medarbetare på distans.

loader
Laddar