Verktyg & tips

Tips, verktyg & checklistor

Hur arbetar andra kommunikatörer? Här samlar Sveriges Kommunikatörer erfarenheter i form av verktyg och tips. Erfarenheter som kan inspirera och hjälpa dig i din vardag. 

Andris Zvejnieks checklista tar dig från blankt blad till komplett plan. Strategiska frågor som fungerar lika bra för långsiktig planering som för akut kriskommunikation.

– Vi har i dag samma förväntningar på hur vi ska bli bemötta oavsett om vi vänder oss till Skatteverket eller köper skor på nätet, säger Petronella Barvaeus, tillväxtstrateg på Maniola Studios. Här listar hon fyra till synes enkla detaljer som hon menar att många missar när de jobbar med kundresor.

Petronella Barvaeus checklista hjäper dig att ringa in din målgrupp, och säga hej till dina nya kontextanpassade situationas.

”Algorimerna du konkurrerar med är byggda för att utnyttja hjärnans belöningssystem och ta sig förbi våra försvarsmekanismer”, konstaterar Andris Zvejnieks. Här lyfter han några av de villkor hjärnan ställer för att över huvud taget börja lyssna, och frågorna som hjäper dig att möta kraven.

Bidrar din Storytelling till verksamheten? Det ska den göra, enligt Ulrika Nybäck. Bocka av hennes checklista om att hitta bra storys som engagerar era målgrupper och lyfter organisationen

loader
Laddar