Man och kvinna i kostym

Lönestatistik för kommunikatörer

Vad tjänar en kommunikatör egentligen? Vad kan man förvänta sig i ingångslön? Hur ser medianlönen ut för olika roller inom kommunikation? I samarbete med fackförbundet DIK delar vi här några snabba fakta om lönestatistik i kommunikationsbranschen.

 

Medianlöner för olika roller inom kommunikation:

Kommunikationsansvarig: 49 500 kr

Kommunikationschef: 62 150 kr

Kommunikationsstrateg: 45 550 kr

Kommunikatör: 40 000 kr

Copywriter: 40 000 kr

Webbredaktör: 39 975 kr

Informatör: 41 150 kr

 

Rekommenderad ingångslön för kommunikatörer: 31 000 kronor

 

Lönestatistiken kommer från DIK:s lönestatistik 2021, som bygger på fackförbundets årliga enkätundersökning om löneläget bland medlemmarna.

 

Det är bra att ha en fingervisning om lönestatistiken, men kom ihåg att många faktorer väger in när det gäller lönesättning. För att få en bättre uppfattning om vad just du kan förvänta dig i lön rekommenderar vi ett personligt samtal med ditt fackförbund, till exempel DIK

 

DIK är yrkesfacket för kommunikatörer. Med expertkunskap inom yrket och tusentals kommunikatörsmedlemmar i privat och offentlig sektor, vet DIK mycket väl hur kommunikatörernas arbetsvardag ser ut och de jobbar hårt för att förbättra den. Av DIK får du råd och stöd i arbetslivet, arbetsrättslig hjälp, karriärcoachning och lönestatistik. Dessutom ingår en inkomstförsäkring som ger dig upp till 80 % av din a-kassegrundade lön ifall du skulle bli av med jobbet.

 

loader
Laddar