Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

En hand som lägger ner en valsedel  i en vallokal
16 maj 2022

Media har alltid varit en källa till oro för politiska makthavare – från utvecklingen av boktryckarkonsten till 1920-talets massmedia, och framåt till dagens sociala medier. Enligt en artikel publicerad av den akademiska tidsskriften The HKS Misinformation Review har företag, statliga aktörer och politiker i alla tider använt medieplattformar för att sprida falska eller vilseledande narrativ. Kan vi då verkligen anklaga själva plattformarna för den negativa utveckling vi ser idag? Denna fråga diskuterades under Internetstiftelsens webbinarium Sociala medier - ett hot mot demokratin? Här är de fyra viktigaste insikterna.Media har alltid varit en källa till oro för politiska makthavare – från utvecklingen av boktryckarkonsten till 1920-talets massmedia, och framåt till dagens sociala medier. Enligt en artikel publicerad av den akademiska tidsskriften The HKS Misinformation Review har företag, statliga aktörer och politiker i alla tider använt medieplattformar för att sprida falska eller vilseledande narrativ. Kan vi då verkligen anklaga själva plattformarna för den negativa utveckling vi ser idag? Denna fråga diskuterades under Internetstiftelsens webbinarium Sociala medier - ett hot mot demokratin? Här är de fyra viktigaste insikterna.

Lysande glödlampa på ett skrivbord med en kvinna i bakgrunden
13 maj 2022

Ska offentlig sektor verkligen lägga resurser på varumärkesbyggande insatser? Sveriges Kommunikatörer anordnade ett webbinarium tillsammans med Skatteverket om vikten av ett starkt varumärke. Under webbinariet delade Skatteverkets kommunikationsdirektör Marica Nordwall tillsammans med kommunikationsstrategen Anders Ågren med sig av hur ett aktivt varumärkesbyggande inte bara gör skillnad för verksamheten – utan också för medborgaren.

Stora Kommunikationspriset 2022, Max Landergård och Caroline Thunved
11 maj 2022

Stora Kommunikationspriset delades ut i fem kategorier under en livesänd gala tisdagen den 10 maj. 

Person som pekar bland andra människor under en EU-möte
9 maj 2022

Facebook, Amazon och Google – det är svårt att tänka sig en vardag utan världens idag största internetföretag. Under de senaste åren har det blivit uppenbart att internetjättarna har makten att förändra våra samhällen radikalt. För att komma till rätta med denna obalans arbetar EU med att uppgradera de nuvarande reglerna för digitala tjänster. Här är allt du behöver veta om Digital Markets Act (DMA) och Digital Services Act (DSA). EU:s nya regler för digitala tjänster, Digital Markets Act (DMA) och Digital Services Act (DSA), verkar för att skapa ett enat regelverk som gäller i alla EU-länder. En preliminär överenskommelse av båda akterna nåddes den 24 mars respektive den 23 april år. Båda måste nu formellt godkännas av parlamentet och rådet.

Max Landergård
9 maj 2022

Nu närmar sig prisutdelningen för Stora Kommunikationspriset, som hyllar årets bästa kommunikationsinsatser. Max Landergård leder galan tillsammans med Sveriges Kommunikatörers VD Caroline Thunved. Vi har pratat med Max om vikten av dramaturgin i kommunikation, och om varför vi måste lita mer på kommunikatörens expertis.

Laptop, bokhög och äpple utomhus
2 maj 2022

Vår senaste kompetenskartläggning visar att kommunikatörens största behov av kompetensutveckling finns inom mål och mätning. Vi på Sveriges Kommunikatörer erbjuder två populära kurser i ämnet on demand – som du kan ta del av när, var och hur du vill. Vi har pratat med kursledarna om vad du kan förvänta dig från det uppdaterade innehållet.

loader
Laddar