Nyheter

Vi på Sveriges kommunikatörer ger dig det du behöver hålla koll på inom kommunikationsyrket. Vi samarbetar med universitet om forskning, analyserar data för att fördjupa vår kunskap, lär av varandras med- och motgångar och vi bevakar trender och skeenden.

Senaste nytt

Nilla Peterson, Communication Executives Program
27 sep 2022

Communication Executives Program 2022 har nu startat och vi är otroligt glada för att programmet är fullsatt! Behov och efterfrågan, aktuellt och relevant innehåll och en tidsaspekt som är rimlig gör programmet intressant för många. Enligt Nilla Peterson, utvecklingschef på Sveriges Kommunikatörer ligger programmet helt rätt i tiden.

Glad kvinna framför laptop i soffan
23 sep 2022

Offentliga aktörer har större krav än andra att uppfylla när det kommer till närvaro på internet. Man måste bland annat ha stenkoll på juridiska krav såsom GDPR och webbdirektivet, samt vara vass på att informe 5ra och vägleda medborgare. Vi har listat några statliga aktörer med riktigt bra webbsidor – som alla kan inspireras av.

Per Schlingmann, Kommunikationspodden avsnitt 3
23 sep 2022

Bokaktuelle Per Schlingmann besöker Kommunikationspodden för att prata om kommunikationen under valrörelsen, krigets effekter och vad som krävs av en ledare idag.

Linda Niss, SEO-expert Sveriges Kommuniaktörer
16 sep 2022

Under de senaste åren har talesättet “Content is king” yttrats flitigt på olika kommunikationsavdelningar och byråer. SEO, eller sökmotoroptimering, innebär att en webbplats och dess innehåll optimeras på ett sådant sätt att det förbättrar synlighet i sökresultatet. Linda Niss arbetar som SEO-specialist på iProspect, och är kursledare för vår grundkurs i SEO och SEM. Här bjuder hon på konkreta tips för hur du utarbetar en SEO-strategi och vilka verktyg som fungerar bäst.

Tre ungdomar pratar i en trappa
16 sep 2022

Vad är kommunikation, och hur arbetar man egentligen som kommunikatör? Oavsett om du är nyutexaminerad student eller nyligen har bytt roll kan det vara bra med lite hjälp på traven, för branschen rymmer allt från strategisk kommunikation till innehållsproduktion. Vi går igenom de förutsättningar som krävs för att lyckas i din nya roll som kommunikatör och ger dig en överblick över olika typer av roller och kompetenser.

Kvinna med hörlurar
9 sep 2022

Nu finns ett nytt avsnitt av Kommunikationspodden. Den här gången intervjuas Helena Salomonsson, kommunikationschef för Socialdemokraterna.  

loader
Laddar