Lagar & regler (fråga advokaten)

Fråga advokaten, GDPR & webbdirektivet

Fråga advokaten är en juridisk service som är exklusiv för Sveriges Kommunikatörers medlemmar. Du kan vända dig till advokaten med frågor om kommunikations- och medierätt och snabbt få svar – helt kostnadsfritt.

Fråga advokaten är en helt kostnadsfri tjänst för korta och snabba konsultationer som inte kräver utredning via vår webb. Du får som regel svar inom en arbetsdag. Tjänsten omfattar frågor som rör all juridik för kommunikation, exempelvis:

  • upphovsrätt (användning av texter, bild och film)
  • personuppgiftsfrågor
  • informations- och reklamjuridik
  • avtal
  • konkurrensrätt
  • skydd för varumärken, domännamn och design

För mer omfattande ärenden som kräver research eller förhandlingar med motpart och myndigheter lämnas prisuppgift på begäran.

 

Vänligen observera att vi på Sveriges Kommunikatörer samt vår IT-leverantör tekniskt kan ta del av alla frågeställningar i webbformuläret. Vi kommer däremot aldrig att läsa innehållet utan hanterar endast tekniken bakom formuläret. Dock kan vi alltså inte garantera sekretessen. 

 

Ställ en fråga till advokaten (du måste vara inloggad för att kunna ställa en fråga)

Foto på Katarina Ladenfors, MarlawVår advokat

Tjänsten erbjuds genom ett samarbete med advokatfirman MarLaw. Advokat Katarina Ladenfors svarar på dina frågor. Katarina är specialiserad på all juridik som rör kommunikation och är också en av våra uppskattade föreläsare. Katarina har självklart tystnadsplikt och din fråga når ingen annan.

 

Behöver du som kommunikatör vägledning i arbetet med dataskyddsregler, personuppgifter och GDPR? Här samlar vi våra artiklar om ämnet.

Den 1 januari 2019 infördes direktivet som svensk lag. Det innebär krav på tillgänglighet för offentliga webbplatser i Sverige. Läs vår artikelserie.

loader
Laddar